31. Akbank Caz Festivali Basladi

10 Ekim'e kadar sürecek festivalde, farkli mekanlarda, Türk caz sahnesinden 100'ün üzerinde sanatçi, birbirinden özel performanslar sergileyecek.

"Yeniden Sehrin Caz Hali" temasiyla düzenlenen 31. Akbank Caz Festivali, sanatseverlerle bulustu.

Festival, Galataport Istanbul Paket Postanesi'nde Elif Çaglar ve Defjen Daf Ensemble konseriyle basladi.

Dogu ve bati müziklerinin tinilarina yer verilen konserde vokali caz dünyasinin özgün isimlerinden Elif Çaglar üstlendi.

Defjen Daf Ensemble'in konuk sanatçi olarak yer aldigi gecede gitarda Bilal Karaman, akustik basta Volkan Hürsever, davulda Turgut Alp Bekoglu yer aldi.

Festival farkli mekanlarda, 10 Ekim'e kadar Türk caz sahnesinden 100'den fazla sanatçinin özel performanslarina ev sahipligi yapacak.

Organizasyonu ve içerik planlamasi Pozitif is birligiyle gerçeklestirilen festival boyunca konserler, Babylon, Zorlu PSM, The Badau, Nardis Jazz Club, Bova, Galataport Istanbul Paket Postanesi? ve festivale yeni eklenen açik hava sahneleriyle Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park'ta yapilacak.

Bu yil Contemporary Istanbul kapsaminda da Tersane Istanbul'un güzel atmosferinde festival sahnesi yer alacak. Standards & Ipek Dinç, Ferit Odman Quintet, Ece Göksu Quartet ve Yunus Belgin Quartet, Contemporary Istanbul izleyicileriyle beraber olacak.

Sehirde sonbahari caz müzigi ile farkli müzik türlerini bir araya geldigi seçki ile karsilayacak olan Akbank Caz Festivali'nde, Kamufle & Lara Di Lara, Ediz Hafizoglu "Nazdrave" feat. Ceylan Ertem, Ramazan Sesler "Babadan Ogula Bir Girnata Efsanesi" feat. Anil Salliel & Kaan Biyikoglu, Cenk Erdogan "OttoJazz" Ensemble, Ilhan Ersahin's Istanbul Sessions & Arto Tunçboyaciyan, Okay Temiz & Oriental Wind, Baki Duyarlar "JazzArk Project" feat. Sennur Dinleyen & Tolga Karaslan, Oguz Büyükberber Trio feat. Derya Türkan & Apostolos Sideris, Mehmet Ulug Gecesi: Selen Gülün "Kadinlar Matinesi" feat. Çagil Kaya, Özge Fiskin ve Jülide Özçelik, Güç Basar Gülle "Synthetic Vision", Deniz Tasar & JAmZZ Session, Kaan Çelen "Na-Zi-Le", Mousike DJ Set, Da Poet & Baris Demirel, Flapper Swing Band sahne alacak.

Kaynak: AA