Çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu, akıllı kent uygulamalarının büyük ölçekli örnek uygulamalarının hayata geçirilmesini amaçlayan MatchUp Projesi’nin ilk çevrimiçi "Şehirler Ağı Çalıştayı" yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe, Antalya, Adana, Bursa, İçel ve Muğla Büyükşehir belediyeleri ile Muratpaşa ve Demre belediyelerinden katılım sağlandı.

Çevrimiçi toplantıda, akıllı şehirler, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, sürdürülebilir ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri uygulamaları, iklim değişikliği ve temiz enerjiyle ilgili uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca kentlerin iklime uyumlu sürdürülebilir projelerle desteklenmesi gerektiğini vurgulandı.

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi, düşük karbon yoğunluğuyla vatandaşa yüksek yaşam kalitesi sunabilen şehirler arasına girmeyi hedefliyor.

Belediyenin bu konuda yürüttüğü projeler arasında yer alan MAtchUp Projesi, Avrupa Birliği Horizon 2020, Avrupa Komisyonu (EC) Yenilik ve Ağlar Yürütme Ajansı (INEA) Akıllı Şehirler ve Topluluklar Hibe Programı tarafından destekleniyor.

Kaynak: AA