Manisa'da Zeytin Üreticisinin Yüzü Güldü
Türkiye’deki 190 milyon zeytin ağacının 22 milyonunu barındıran ve sofralık zeytin üretiminde ilk sırada yer alan Manisa’nın Akhisar ilçesindeki zeytin ve zeytinyağı üreticileri, kuraklığa rağmen verimli bir sezon geçirdiklerini ve fiyatların kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Üretici kooperatifleşmek istiyor
Geçmiş yıllara göre bu sene zeytin ve zeytinyağı fiyatlarının oldukça güzel olduğunu kaydeden üretici Mustafa Kındıroğlu ise şunları söyledi:
“Bu sene zeytin ve zeytinyağı fiyatları geçmiş yıllara baktığımızda çok güzel. Kuraklıktan dolayı bölgemizdeki zeytin rekoltesinin hemen hemen yüzde 60, yüzde 70’i yağlığa gitti. Yağlığa zeytin gittiği için biz üretici olarak normalde yağlık zeytinden zarar etmemiz gerekiyordu ama biz bu sene güzel para kazandık. Allah bereket versin. Salamura olarak koyduğumuz zeytinler de onlar şu an kuyularda duruyor. Onların da piyasasına baktığımızda onların da fiyatları geçmiş yıllara baktığımızda çok güzel. Salamura zeytin de zeytinyağı gibi bu yıl üreticisini sevindirdi. Fiyatlardan memnunuz. Sadece biz üretici olarak kooperatifleşme ve kurumlaşma yönünde bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Biz komisyoncuların eline kalmak istemiyoruz. Burada vatandaşın zeytinini ürettiğinde satma korkusu, pazarlama korkusu olmaması lazım. Üreticiler olarak kooperatifleşme veya herhangi bir birlik tarzında çalışma yapılmasını istiyoruz. İnşallah onu da başarabilirsek zeytincinin bundan sonra da yüzü gülmeye devam edecek.”
