Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya Ve Adıyaman'da Sağlık Çalışanlarına Coronovac Aşısının İlk Dozu Yapıldı

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısının ilk dozu, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısının yapımına Gaziantep Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi'nde başlandı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Tiryaki, aşı vurulduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kente 25 bin aşının geldiğini, kamu, özel ve tüm sağlık çalışanlarının randevu alarak aşı yaptırabileceğini, hafta sonuna kadar kentteki tüm sağlık çalışanlarına aşılanmasını hedeflediklerini belirtti.

Gelecek hafta 65 yaş üstü vatandaşlara aşının uygulanacağını dile getiren Tiryaki, aşı sayesinde Kovid-19'dan kurtulmayı umut ettiklerini dile getirdi.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan da aşının bugün itibarıyla ülke genelinde yapılmaya başlandığını, kendisi de doktor olduğu için randevu aldığını ve aşıyı yaptırdığını kaydetti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da ilk CoronaVac aşısı, kentin en büyük hastanesi olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, aşıların ilk etapta gönüllü olan sağlıkçılara uygulandığını belirtti.

Aşılama uygulamalarının Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda gerçekleştirileceğini ifade eden Erkuş, "İlimizde ilk aşıyı sağlık çalışanlarımıza yaptık. Daha sonra riskli gruplar ile çalışmalar sürecek. Kentte ilk etapta planlanan gruba yetecek kadar aşımız var." değerlendirmesinde bulundu.

- Malatya

Malatya'da ilk CoronaVac aşıları, sağlık çalışanlarına Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulandı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, aşı olmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde başlatılan aşı uygulamasının hayırlı olmasını temenni etti.

Sağlıkçılardan aşıyla ilgili yoğun talep olduğunu belirten Bentli, "Kentteki sağlık çalışanlarımızın yüzde 15'i bu hastalığı geçirmişti. İlk etapta sağlıkçılardan yüzde 60'a yakın talep var. Önümüzdeki 3-5 ay içinde salgından tamamen kurtulmak umuduyla aşımızı yaptırdık. Bugün sağlıkçılar aşılanıyor, yarın veya bir sonraki gün yaşlılar ile risk grubundakilere aşı yapmaya başlayabiliriz." dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk ise sağlık çalışanlarından sonra aşılanacak kişilerin yoğunluk oluşturmamak için randevu alarak hastaneye gelmeleri tavsiyesinde bulundu.

- Adıyaman

Adıyaman'da ise ilk CoronaVac aşısı, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz'e uygulandı.

İl Sağlık Müdürü Öz, aşıların ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulandığını bugün bütün ilçelerde de aşı yapıldığını ifade etti.

Öz, "Kentte sağlık çalışanları ve risk gruplarına yetecek kadar aşılarımız mevcut, hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA