ABD tarihinin felaketini yaşıyor!

ABD'nin California, Oregon ve Washington eyaletlerindeki yangınlar, bir türlü söndürülemedi. Batı eyaletlerdeki orman yangınlarında milyonlarca dönümlük arazi kül oldu.

ABD tarihinin felaketini yaşıyor!
ABD tarihinin felaketini yaşıyor!
ABD tarihinin en büyük felaketlerinden birisini yaşıyor. California, Oregon ve Washington eyaletlerindeki yangınlar yaklaşık yarım milyon kişiyi etkiledi. Söndürülemeyen yangınlar,milyonlarca dönümlük arazi küle çevirdi. 

Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, California'da 19, Oregon'da 3 ve Washington'da 1 kişi hayatını kaybetti. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken binlerce kişi riskil alanlardan tahliye edildi.

ABD tarihinin felaketini yaşıyor!

ABD'nin batısındaki California, Oregon ve Washington eyaletlerindeki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. ABD'nin batı eyaletlerindeki orman yangınlarında milyonlarca dönümlük arazi kül olurken, can kayıpları da artıyor.

Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre;

California'da 19, Oregon'da 3 ve Washington'da 1 kişi olmak üzere yangınlarda toplam 23 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olduğu bildirilen onlarca kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği ve binlerce kişinin riskli bölgelerden tahliye edildiği öğrenildi. ABD'nin batıda yer alan 12 eyaletinde toplamda 4.4 milyon dönümlük arazi yangın sonucu tahrip olurken, aynı bölgede farklı noktalarda 102 yangının devam ettiği kaydedildi.

ABD tarihinin felaketini yaşıyor!

Ülkede başlayan sıcak hava dalgası büyüdü ve tamamıyla kontrolden çıktı. 12 eyaletten gelen gelen fotoğraflar ise hayrete düşürüyor. ABD'nin Oregon eyaletinde yetkililer, Pasifik okyanusu kıyısında devam eden onlarca orman yangını yüzünden yarım milyonu aşkın insanın canını kurtarmaya çalıştığını söylüyorlar. Hava daki nem oranı normalin çok altına düşmüş durumda. Rüzgarlar da eyaleti bir uçtan bir uca etkileyen yangınları iyice güçlendiriyor. Yangınların en az birinde ise kundaklama kuşkusu ortaya çıktı. Perşembe akşamı Oregon Olağanüstü Hal Yönetimi Bürosu yangınlar yüzünden eyaletin 4,2 milyonluk nüfusunun yüzde 10'unun tahliye edildiğini doğruladı. Oregon Eyalet İtfaiye Gücü sözcüsü Rich Tyler, New York Times gazetesine "Evleri ve iş yerlerini de saran bir yangında, açık doğalgaz hatları da yangını besliyor" dedi. Oregon'un Demokrat partili Valisi Kate Brown, düzenlediği basın toplantısında "Hiç bir zaman bu kadar çok sayıda kontrolsüz yangının eyaleti sardığını görmemiştik." dedi.