Cinsel tacizi sosyal medyada ifşa etmişti!

Sosyal medya, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen taciz olayı ile çalkalanıyor. Rabia Karakaya isimli hemşire, attığı twitlerle yaşadığı taciz mağduriyetini anlattı. Erzurum'da çalıştığı hastanede, hasta bakıcı Bilal Yılmaz tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyen Karakaya, emniyete ve savcılığa giderek şikayette bulunduğunu ve uzaklaştırma ile koruma kararı çıkarmak için talep yaptığını dile getirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü de resmi internet sitesinden bir son dakika açıklaması yaparak, "Sosyal medyaya ve basına yansıyan taciz olayına ilişkin her türlü tedbir, olayın başlangıcından bugüne kadar alınmıştır ve süreç devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Cinsel tacizi sosyal medyada ifşa etmişti!
Cinsel tacizi sosyal medyada ifşa etmişti!
RABİA KARAKAYA OLAYI NEDİR?

Öyle ki, aynı hastanede hasta bakıcı olarak çalışan Bilal Yılmaz tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyen Karakaya, emniyete ve savcılığa giderek şikayette bulunduğunu ve uzaklaştırma ile koruma kararı çıkarmak için talep yaptığını dile getirdi. Taciz iddiası sosyal medyada geniş yankı uyandırırken Rabia Karakaya olayı hakkındaki detaylar da merak edilmeye başlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörülüğü tarafından konuyla ilgili flaş bir açıklama yapıldı.

İşte, sosyal medyayı ayağa kaldıran olaya ilişkin son dakika gelişmeleri;

Cinsel tacizi sosyal medyada ifşa etmişti!

Kendisinin 6 yıldır sağlık çalışanı olduğunu söyleyen Rabia Karakaya, tek başına ayakları üzerinde duran bir kadın olduğunu fakat geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana saplantılı bir sapık tarafından taciz edilmekte olduğunu iddia etti.

Erzurum'da çalıştığı hastanede, hasta bakıcı Bilal Yılmaz tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyen Karakaya, emniyete ve savcılığa giderek şikayette bulunduğunu ve uzaklaştırma ve koruma kararı çıkarmak için talep yaptığını dile getirdi.

Cinsel tacizi sosyal medyada ifşa etmişti!

Adli süreç için Savcılık tarafından istenen delilleri ve belgeleri sunduğunu söyleyen Karakaya, aynı zamanda idari soruşturma açılması açısından hastane idaresiyle durumu paylaştığını hasta bakıcı Bilal Yılmaz ile işe ilk başladığı 2014 yılından bu yana aynı klinikte çalıştıklarını belirtti.

Bilal Yılmaz'ın kendisine sürekli olarak uygunsuz videolar attığını birlikte olmak için sürekli olarak tacize uğradığını, konuyu hastane yönetimiyle paylaştığını ve karşı tarafın çalıştığı birimin değiştirildiğini ancak başka bir şey yapamayacaklarını söyledi.

Başhekim yardımcısının kendisine polise veya savcılığa gitmesi gerektiğini söylediklerini belirten Karakaya, 26 yaşında genç bir kadın genç bir sağlık çalışanı olarak insanların sağlığı için kendi hayatımı riske atmış biri olarak huzurlu yaşamak istediğini ifade etti.

RABİA HEMŞİRENİN CİNSEL TACİZ İDDİASINA ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA

Atatürk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, hemşire R.K'nin sosyal medyadaki paylaşımlarında ve basına yansıyan taciz iddiasına ilişkin her türlü tedbirin olayın başlangıcından bugüne kadar alındığı belirtildi.

R.K'nin Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğünde çalıştığı, aynı birimde işçi statüsünde görev yapan B.Y. hakkında şikayette bulunduğu anlatılan açıklamada, söz konusu işçi hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, soruşturmanın selameti açısından adı geçen işçinin, önce Ziraat Fakültesi Dekanlığı emrine, akabinde Hınıs Meslek Yüksekokulu emrine görevlendirildiği aktarılarak, şu bilgiler paylaşıldı:

'Bu süreçte delillerin tam olarak toplanması ve bu şekilde gerçekliğin ortaya çıkarılması amacıyla ifade alma işlemleri ve diğer dokümanların yanında, şikayet konusunun adli merciye de intikal etmiş olması nedeniyle adli süreçle ilgili bilgi, belge ve diğer aşamalar hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile de yazışma yapılarak adli makamlardan gelen belgeler soruşturma kapsamına dahil edilmiştir. Soruşturmacı tarafından toplanılan deliller değerlendirilme aşamasındadır, yani soruşturma sona erme aşamasındadır. Nihai karar işçi disiplin kurulu kararıyla verilecektir. Üniversitemiz, delillerin tam olarak toplanması ve doğru kararı almak için gerekli iş ve işlemleri eksiksiz yürütmüş, yürütmeye de titizlikle devam etmektedir.'