İngiliz The Times'tan Türkiye'ye övgü dolu sözler: Güvenli tatilin tek adresi Türkiye

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs nedeniyle insanlar tatil yapmak için farklı ülkelere gitmekten çekinirken Türkiye aldığı önlemlerle adını dünyaya duyurdu. Bodrum’da tatil yapan İngiliz The Times gazetesinin gezi editörü Chris Haslam, “Güvenli tatilin tek adresi Türkiye” dedi.

İngiliz The Times'tan Türkiye'ye övgü dolu sözler: Güvenli tatilin tek adresi Türkiye
İngiliz The Times'tan Türkiye'ye övgü dolu sözler: Güvenli tatilin tek adresi Türkiye
İngiliz The Times gazetesinin gezi editörü Chris Haslam Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

Bodrum'da yaptığı tatili kaleme alan Haslam 'Güvenli tatilin tek adresi Türkiye' derken, tatili boyunca İngiltere'de olduğundan daha güvende olduğunu söyledi.

Fransa, İspanya, Yunanistan ilk günden beri hiçbir Covid-19 önlemi almazken, Türkiye'de otellerin Güvenlik Sertifikası aldığını belirten Haslam, oteldeki pandemi önlemlerine de övgüler yağdırdı.

Denize giren, yamaç paraşütü yapan çevredeki restoran ve kafelerde zaman geçiren Haslam, gittiği her yerde güvenlik tedbirlerin çok başarılı bir şekilde alındığını ve herkesin maskeli olduğunu, temasa müsaade etmediğini, neredeyse her noktada dezenfektan bulunduğunu ve ateş ölçümü yapıldığını belirterek bu tedbirlerin diğer Avrupa ülkelerindeki tatil beldelerinde olmadığını da yazısına ekledi.

Otellerde çokça sağlık birimlerinin olduğunu, PCR testi yapılabildiğini ve karantina için tecrit edilmiş özel odalar olduğundan da bahseden Haslam, sosyal mesafenin de bulunduğu her yerde başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti.

Haslam yazısının son kısmında ise 'dünya pandemiden kırılırken, herkes yeni normale alışırken insan Türkiye'de salgın hastalık olduğunu unutuyor' ifadelerini kullandı.