İsrail ve BAE'nin anlaşmasına Türkiye'den bir tepki daha!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasının, Türkiye için yok hükmünde olduğunu bildirdi.

İsrail ve BAE'nin anlaşmasına Türkiye'den bir tepki daha!
İsrail ve BAE'nin anlaşmasına Türkiye'den bir tepki daha!
İsrail ve BAE arasında imzalanan ihanet anlaşmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Trump'ın sözde tarihin anlaşması diye duyurduğu anlaşmaya İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sert tepki geldi. 

Altun, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu."Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail'le yaptığı sözde anlaşma, Türkiye için yok hükmündedir. Filistinlilerin haklarını yok sayan bu adım, başta Filistinliler olmak üzere bölge halklarının vicdanlarında şimdiden mahkum edilmiştir." ifadesini kullanan Altun, anlaşmanın, bölgeyi uzun zamandır esir alan istikrarsızlık dalgasının arkasında yer alanları açıkça ifşa ettiğini, Filistin halkının haklı davasını kendi çıkarları için kullananların kimler olduğunu da bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin, Filistin'de adil bir çözümü desteklediğini vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Üçüncü ülkelerin bu meseleyi ipotek altına almaya çalışmasına ve Filistinlilerin varlığını tehdit etmesine, haklarını hiçe saymasına her zaman karşı çıkacağız.