Ayasofya'da kılınacak ilk Cuma namazı dünya basınında da manşetlerde

Ayasofya'da 86 yıl sonra kılınacak olan Cuma Namazı dünya basınında büyük ilgi gördü.

Ayasofya'da kılınacak ilk Cuma namazı dünya basınında da manşetlerde
Ayasofya'da kılınacak ilk Cuma namazı dünya basınında da manşetlerde
Kılınacak Cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde tarihi bir gün yaşanıyor. Bu tarihi ana dünya basını da büyük ilgi gösteriyor.

Ayasofya kararının ardından durumu yakından takip eden dünya basını bu tarihi günde de manşetlerini Türkiye'ye ayırdı.

AP

Haber ajansı AP'nin haberinde Hristiyanlığın en en büyük sembollerinden olan Ayasofya'da 86 yıl sonra yaşanacak tarihi gün bekleniyor ifadesi kullanıldı. AP, tüm dünyaya Ayasofya'da ilk Cuma namazını kılmak için toplanan vatandaşların heyecanlı bekleyişini sunan fotoğrafları servis etti.

BBC

İngiltere merkezli BBC`deki haberde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya`nın 'Müslümanlar heyecanlı, herkes açılışta olmak istiyor' açıklamasına yer verildi. Haberde koronavirüs nedeniyle alınan önlemlere dikkat çekildi.

DW

Almanya merkezli DW`de ise Ayasofya`nın müzeden camiye dönüştürüldüğünden bu yana ilk kez Müslümanlara cuma namazında ev sahipliği yapacağına dikkat çekildi.

AD

Belçika`da yayın yapan AD`de ise ilk cuma namazına çok sayıda kişinin katılmasının beklendiği, ayrıca Ayasofya`nın turist ziyaretlerine de açık olacağı bilgisi yer aldı.

SKAI

Yunanistan merkezli Skai, Ayasofya`daki ilk cuma namazı hazırlıkları canlı yayınla verildi. Haberde Ayasofya için 3 imam 5 müezzin atandığı belirtildi.

NEWBEAST

Newbeast`de ise sabahın erken saatlerinden itibaren Ayasofya`ya çok sayıda kişinin geldiği, koronavirüs nedeniyle çok sayıda alanın açıldığı bilgisi paylaşıldı.