Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya tarihi ayar

Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılması İslam alemini sevindirirken Hristiyanları yasa boğmuştu. Geçtiğimiz günlerde Papa Francis bir açıklama yaparak "Çok acı çekiyorum" demişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Papa'ya verdiği ayar yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya tarihi ayar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya tarihi ayar
Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak yeniden camii oldu. Bu kararı tüm Müslümanlar büyük bir sevinçle karşılarken Hristiyanlar yasa boğuldu. Papa Francis de Türkiye'nin Ayasofya kararına karşı çıkarak, 'Aklım İstanbul'da. Ayasofya'yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum' dedi.

ERDOĞAN':DAN PAPA'YA TARİHİ AYAR!

Bu açıklamanın ardından geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa'nın Külliye'de yaptığı görüşme yeniden gündem oldu. Görüşme sırasında Erdoğan Papa'ya Fatih Sultan Mehmed Han'ın fermanını okumuştu. Erdoğan tarafından Papa'nın yüzüne okunan fermanda, ''Ben ki Sultan Mehmed Hanım; ihsan edip Bosna rahiplerine buyurdum ki: Kiliselerinizde korkusuzca ibadet ve memleketimizde korkusuzca ikamet edin. Ne vezirlerimden ne de halkımdan kimse bunları incitmesin ve rencide etmesin. Allah'a, Peygambere, Kur'an'a ve kuşandığım kılıca yemin olsun ki canları, malları ve kiliseleri bana itaat ettikleri sürece güvencem altındadır'' ifadeleri yer alıyor.