Yunanistan'dan yeni provokasyon! Türkiye'den jet gözdağı, F-16'lar havalandı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu'nun Eşek Adası'na yaptığı provokatif ziyaret sonrası, bugün Türk F-16'ları havalanarak Eşek ve Bulamac Adaları üzerinde alçak uçuş yaptı.

Yunanistan'dan yeni provokasyon! Türkiye'den jet gözdağı, F-16'lar havalandı
Yunanistan'dan yeni provokasyon! Türkiye'den jet gözdağı, F-16'lar havalandı
Yunanistan, Ege Adaları'nda üzerinden yeni bir provokasyona daha imza attı. Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu, ilk sınır ötesi ziyaretini, Aydın ilimize bağlı ve anlaşmalarla Türkiye'ye ait olan Eşek Adası'na gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'DEN GÖZDAĞI

Yunan basının önemli haber sitelerinden Kathimeri'nin Yunan Genelkurmay Başkanlığı kaynaklarından aktardığı gelişmeye göre; Yunan Cumhurbaşkanının provokatif ziyaretinden bir gün sonra Türk F-16'ları havalandı. Haberde, F-16'ların Eşek ve Bulamac Adaları üzerinde alçak uçuş yaptığı belirtildi.

TÜRK İHA'LARI DA HAVALANDI

Türk İHA'ları da bölgede uçuş gerçekleştirdi. Hava trafiğini anbena takip eden radar sitelerinde yer alan görüntülerde, İHA'ların keşif ve karakol görevi yaptığı belirlendi.

EŞEK ADASI YUNAN İŞGALİ ALTINDA

Lozan Antlaşması taraflarından İngiltere'nin 1943'te yayınladığı ve Paris Antlaşması'na taraf olan ABD'nin 1951 yılında yayınladığı haritalarda Eşek Adası, 12 Ada deniz sınırları dışında Türkiye toprağı olarak gösterilmişti. Ada, 16 yıldır Yunanistan işgali altında ve adada konuşlu Yunan kara, deniz ve hava üslerinde yüzlerce silahlı asker görev yapıyor.