Uyumadan önce sakın başucunuza koymayın!

Gece uyumadan önce susadığınızda kalkıp mutfağa gitmek zor geliyorsa ve bu yüzden yatmadan önce baş ucunuza bir bardak su bırakıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Peki neden yatarken baş ucunuza koyduğunuz suyu asla içmemelisiniz? İşte sağlıklı sandığınız bu suyun vücuda getirdiği zararlar...

Uyumadan önce sakın başucunuza koymayın!
Uyumadan önce sakın başucunuza koymayın!
Hepimiz gece uyandığımızda içebilmek için geceleri başucumuza su koyarız. Ancak bu alışkanlık sağlığımız için oldukça zararlı! Uyumadan önce başucumuza koyduğumuz suyun sağlığa zararlarını sizler için yazdık.

Suyun içinde kalıntılar oluşabilir
Bardağın içinde sabaha kadar bekleyen şu dış etkenlere karşı daha duyarlı hale gelebilir. Sivrisineklerin ve diğer böceklerin suyun içine girme ihtimali yüksektir. Özellikle tozlar ve diğer birikintiler de bu suya girebilir ve içerken bunu fark edemeyebilirsiniz.

Suyun tadı değişebilir
Eğer bardağınıza musluk suyu koymuşsanız, gece boyunca içindeki klor buharlaşmaya başlayacak ve suyun tadını değiştirecektir. Musluk suyu dışındabeklettiğiniz içme suyunda da bayat bir tat oluşacaktır.

Mikropların üreyeceği bir alan oluşabilir
Sabaha kadar beklettiğiniz suyun içinde milyonlarca bakteri birikir. Bu suyu içtiğiniz de birçok bakteriyi vücudunuza almış olursunuz.

Suyun pH değeri düşer
Suyunuzu açık bir bardağın içinde beklettiğiniz de, pH dengesi değişmeye başlar ve karbondioksiti emebilir. Sonuç olarak, daha düşük pH seviyesiyle su, asidik hale gelir. Bu durum sağlığınızı etkilemese de suyun tadını ciddi derecede etkiler.

Uyku düzenini olumsuz etkiler
Sürekli olarak uyumadan önce yanı başınızda bir bardak su bırakıyorsanız, özellikle de uykuya dalmak için uğraşıyorsanız, gece boyunca su içmeye başlayabilir ve sürekli tuvalete gitme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu da sizi iyi bir gece uykusundan mahrum bırakmış olur ve sabahları daha bitkin hissedersiniz.