Çankaya 4 Günde 16 Bin 275 Haneye Ulaştı
Çankaya Belediyesi, 23 Nisan’da başlayıp 4 gün süren sokağa çıkma yasağı boyunca 16 bin 275 hanenin kapısını çaldı. Çankaya Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıtımı, çocuklara kitap armağanı, 65 yaş ve üstüne alışveriş desteği, yasak boyunca tüm vatandaşlara ekmek ve ilaç desteğinde bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de annesi sağlık çalışanı olan İpek’in yüzünü güldürdü. Kendilerine ulaşan annenin ricasını yerine getirmek Başkan Alper Taşdelen’in talimatıyla harekete geçen Destek Merkezi ekipleri, İpek’e doğum günü sürprizi yaptı. Çankaya Çocuk Kitapları seti ve Türk Bayrağı da armağan eden ekipler, İpek’in mutluluğuna ortak oldu.
“Hem canı, hem cebiyle uğraşan halkın yanındayız”
Salgın hastalıkla mücadele çalışmaları başladığından bu yana tüm imkanlarla halkın yanında olduklarını ve Çankaya genelinde kamu kurumları, taksiler, taksi durakları, cadde ve sokaklar, muhtarlıklar, eczaneler, Aile Sağlığı Merkezleri, metro ve otobüs durakları gibi vatandaşların sık kullandığı alanlarda düzenli olarak dezenfekte çalışması yaptıklarını kaydede Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkileyen yeni tip Korona virüse karşı mücadelemiz her açıdan devam ediyor. Vatandaşlarımız hem canının derdinde hem de cebinin derdinde. Biz de halk sağlığı için her yerde dezenfekte çalışmamızı sürdürürken bir yandan da işinden aşından olan vatandaşlarımıza gıda desteğinde bulunuyoruz. Her koşulda halkımızın yanında olacağız, azimle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Çankayalılar, Çankaya Belediyesinin, 65 yaş ve üstü sokağa çıkma kısıtı bulunan vatandaşlara alışveriş desteği verdiği Destek Merkezi’nin 0 312 458 90 30 numaralı telefonunu arayarak yardım talebinde bulunabilirler.
