Viyana'da sinagoga saldırı! Çok sayıda ölü var!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda yaralılar olduğu bildirildi.

Viyana'da sinagoga saldırı! Çok sayıda ölü var!
Viyana'da sinagoga saldırı! Çok sayıda ölü var!
İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Avusturya medyasına yaptığı açıklamada çok sayıda can kaybı olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Nehammer, saldırının bir terör saldırısı olduğunu da kaydetti.

Altı farklı noktadan ateş açıldı

Viyana polisi Türkiye saati ile 00.30'da yaptığı açıklamada teyitli bilgileri paylaştı. Yapılan açıklamada saldırının Avusturya saati ile 20.00'de meydana geldiği belirtildi. Çok sayıda saldırganın uzun namlulu silahlarla saldırdığı belirtildi. Aynı anda 6 farklı noktadan ateş açıldığı, ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. Bir şüphelinin de polis memurları tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

Viyana'da sinagoga saldırı! Çok sayıda ölü var!

Polisten açıklama

Viyana polisi, sosyal medyadan saldırıyı duyurarak, Viyana'nın şehir merkezinde geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını ve gelişmeler yaşandıkça kamuoyunun bilgilendirileceğini duyurdu. Yaralıların olduğunu söyleyen polis, bütün kamusal alanlardan ve toplu taşımalardan uzak durma çağrısı yaptı.

Avusturya İçişleri Bakanı, yaptığı açıklamada saldırının terör saldırısı gibi göründüğünü söyledi. Viyana polisi ise toplu taşıma araçlarının ikinci bir emre kadar 1'inci bölgede durmayacağını açıkladı. Halka yeniden evde kalma ve kamusal alanlardan uzak durma çağrısı yapıldı.

Bir polis yaralandı, bir kişi yakalandı

Reuters'ın İçişleri Bakanlığının açıklamasından aktardığına göre; bir polis memuru ağır yaralandı, bir kişi ise yakalandı. Kronen Zeitung adlı gazete sinagogun saldırıya uğradını yazsa da Yahudi cemaatinin lideri Oskar Deutsch, attığı bir tweet ile saldırının sinagoga olup olmadığının bilinmediğini, o saatte ibadethanenin kapalı olduğunu söyledi.

Polisten 'spekülasyon' uyarısı

Viyana polisi bir tweet daha attı. Bu kez halka; söylentilere, suçlamalara, spekülasyonlara ve teyitsiz ölü/yaralı sayılarına riayet edilmemesi yönünde çağrı yapıldı.