Balık Azalınca Fiyatlar Yükseldi
Yurt geneliyle birlikte Uşak’ta da hava şartları balık fiyatlarına olumsuz yansıdı. Geçtiğimiz hafta artan balık miktarıyla birlikte düşen fiyatlar, bu hafta ise yükselişe geçti.

“Balık miktarı az”
Balık miktarında azalma olduğunu kaydeden balıkçı esnafı Ünal Erdoğan, “Şu anda mevsime göre balık bolluğu var ama geçen hafta daha boldu. Hava sıcaklıklarından dolayı bu hafta biraz kısıtlı. Bizim Uşak’ta en çok tercih edilen hamsi ve istavrit. Geçen haftalara göre fiyatlar biraz pahalı. Biraz düşmüştü ama yine yükseldi” diye konuştu.
“Taze olmadığı gibi fiyatlar yüksek”
Balık haline gelerek alışveriş yapan Turan Besirek fiyatların uygun olmadığını belirterek, “Fiyatlar ucuz değil pahalı. Ben kaya levreği aldım, 40 lira. Normal deniz balıkları taze olmadığı gibi fiyatları da yüksek. Önceki yıllarda daha uygun oluyordu, 10 liraya hamsi yiyorduk. Bu sene ise 20’den aşağı hamsi yiyemedik” dedi.
Uşak balık pazarında sardalyanın kilosu 15 liradan satılırken, sazan balığı 25 liradan alıcısını buldu. Fiyatı artan levrek 90 liradan satışa sunulurken çupra ise 35 ile 90 lira arasında fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı.
