Bursa'da Polisin Şehit Olduğu Kazada Savcı Mütalaasını Verdi
Bursa’da motosikletli yunus timinde görevli bir polis memurunun şehit olduğu trafik kazasında cumhuriyet savcısı, asli kusurlu sanık taksi şoförüne 2 yıldan 15 yıla kadar, tali kusurlu polis memuruna ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, asli kusurlu sanık Sıtkı D.’ye 2 yıldan 15 yıla kadar, tali kusurlu Sezer Berktaş’a ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Sıtkı D., savcının mütalaasına bir diyeceğinin olmadığını söyledi.
Sezer B. ise, "Kazanın meydana geldiği gün görev nedeniyle kullandığım motosikletimle olay yerine gidiyorduk. Olay nedeniyle malulen emekliliğime karar verildi.
Beraatımı, diğer sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Baba Tuncer Yılmaz ise, sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Sıtkı D.’nin avukatı Engin Kara, "Müvekkilim ’u’ dönüşü yaptıktan sonra yolun sağına park etmesinden sonra kazanın gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Öncelikle beraatına, mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Sezer Berktaş’ın avukatı ise, diğer sanığın kusurlu hareketiyle kazanın meydana geldiğini ifade ederek, müvekkilinin beraatını istedi.
Mahkeme heyeti, taksici Sıtkı D.’nin olay yerinde yaralanması nedeniyle Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan sağlık raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı Mart ayına erteledi.
