Erzurum'da Öğretmenler İçin Oryantiring Kursu Açıldı

Erzurum'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Oryantirig Federasyonu iş birliğince düzenlenen "Oryantiring Kursu" başladı.

Erzurum'da Öğretmenler İçin Oryantiring Kursu Açıldı
Aziziye ilçesindeki Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu'nun konferans solununda 2-6 Eylül tarihlerin arasında gerçekleşecek olan kursa, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 219 öğretmen katıldı.

Kurs sayesinde harita ve pusula yardımıyla katılımcıların doğadaki arazide kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştığı eğitim ile oryantiring sporunun özelliklerinden faydalanılması, öğrenci ve ailelerinin hem spora yönlendirilmesi hem de teknoloji çağının sorunlarından uzaklaştırılması da hedefleniyor.

Kurs eğitmeni Özgür Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, oryantiring sporunun bütün derslere uyarlanabileceğini söyledi.

Çocukların bağımlılıktan kurtarılması noktasında oryantringin önemli olduğunu aktaran Aydın, "Çocukların internet, oyun, telefon ve televizyon bağımlısı olduğu dönemde onları doğada eğitmeyi sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların psikomotor gelişimlerini, denge uyumu, algılama, kavrama ve anlama yeteneklerini oryantiring sporuyla artırmaya çalışıyoruz." dedi.

Aydın, oryantiringin birçok alanı ve branşı bünyesinde barındıran spor olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu sporda sadece koşmuyorsunuz aynı zamanda yön buluyorsunuz, harita okuyorsunuz. Oryantiringe kısaca doğada satranç oynamak diyoruz. Kursa gelen arkadaşlarımıza kısa sürede oryantiringi öğretip sınıflarında kullanmasını sağlayacak materyalleri üretmeyi sağlıyoruz. Ben öğretmen olarak oryantiringi derslerimde uyguluyor, felsefe kavramlarını oryantiring ile uyarlayabiliyorum. Oryantiringin bilimsel, felsefi ve eğitim planını da oturtmaya çalışıyoruz."

Aydın, oryantiringin eğitim alanında uygulanmasının yararlı olduğunu dile getirerek, "Eğitim çalışmalarımıza katılan öğrencilerin bağımlılıklardan uzaklaştığını doğada spor yaptığını, hatta ailelerini de doğa sporu içerisine soktuğunu biliyoruz. Bu yöntem ile çocuklarımız internet, oyun ya da televizyon bağımlılığı sorunlarını ortadan kaldıracak, sokağa ve doğaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA