Üniversite Ve Sanayiden Ar-Ge İş Birliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB arasında 'İnovasyon ve ArGe İş Birliği' protokolü imzalandı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: 'Bu protokoller sadece kağıt üzerinde kalmamalı, uygulama üzerinde de gerçekten işlevselliği olmalı. Özellikle Teknoloji Transfer Ofisimizi kuruyoruz'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB arasında "İnovasyon ve Ar-Ge İş Birliği" protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, odada gerçekleşen ve küçük ve orta ölçekli işletmeler ve girişimcilerin araştırma, geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulamaya yönelik projelerinin desteklenmesini kapsayan protokol imzalandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, imza törenin ardından yaptığı açıklamada, imzaladıkları protokol ile üniversite ve sanayinin iş birliği içerisinde olacağını belirtti.

Bilimsel çalışmaların tek başına yeterli olmadığına değinen Karabulut, sanayiciler ve KOSGEB gibi kurumlarla yürütüldüğünde bilisel katkıyı sahaya süreceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Üniversite sanayi iş birliğiyle beraber sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyada da ses getirebilecek projelere burada imza atmayı hedefliyoruz. Uluslararası çalışmalara önem veriyoruz. İnşallah uluslararası protokollere de ev sahipliği yapmış olacağız. Bugün burada Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde protokol imzalıyoruz. KOSGEB Müdürümüzün çok büyük desteği oldu. Projeler sadece yapılmakla değil, uygulamakla ve aynı zamanda sahaya ürünlerin sürülmesiyle bir anlam kazanıyor. Bunun altyapısını hazırlamak amacıyla da bizler bilimsel açıdan buradayız. Sizlerden de bizlere destek vermenizi bekliyoruz. Bu protokoller sadece kağıt üzerinde kalmamalı, uygulama üzerinde de gerçekten işlevselliği olmalı. Özellikle Teknoloji Transfer Ofisimizi kuruyoruz."

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu da protokolle fikirleri olan gençlerin girişimciliğini destekleyeceklerini belirtti.

KOSGEB İl Müdürü Murat Seki ise girişimci ekosisteminin daha ileriye götürülmesi, Ar-Ge, inovsyon projelerinin ortaya çıkarılması ve bunun akademisyenlerle, sanayicilerle değerlendirilerek beli bir aşamaya getirilmesinin ülke açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA