Ortaokul Öğrencilerinden İngilizce Açık Oturum

Malatya'nın Darende ilçesinde görev yapan bir grup İngilizce öğretmeni tarafından ders sonlarında dil eğitimi verilen ortaokul öğrencileri, İngilizce açık oturum düzenledi.

Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda düzenlenen "Gençlerde Teknoloji ve Sosyal Medya Kullanımı" konulu açık oturum öncesi yürütülen proje hakkında bilgi veren koordinatör İngilizce öğretmeni Tayyibe Nur Bıçak, ortaokul öğrencilerinden oluşturulan bir sınıfa, haftada 10 saat olmak üzere 3 eğitim-öğretim döneminde konuşma, dinleme, okuma ve yazma eğitimi verildiğini söyledi.

Öğrencilerin kısa süre içerisinde İngilizce anlayıp konuşabildiğini ifade eden Bıçak, "İngilizce öğretmeni arkadaşlarım Zeynep Asya Çağlayan ve Burak Akyol ile ‘anadil edinimini’ temel alarak yeni bir İngilizce öğretim yöntemini uygulamaya başladık. Deftersiz, kitapsız, kalemsiz, sınavsız, stressiz bir şekilde aynı annesinden anadil öğrenir gibi öğrencilere İngilizce öğrettik." diye konuştu.

Bıçak, 3 yıldır aynı yöntemle birçok okulda eğitim verdiklerine değinerek, ülkedeki dil öğrenme sorunun üstesinden nasıl geldiklerini göstermek için böylesi bir program düzenlediklerini kaydetti.

Etkinliğine, Belediye Başkanı İsa Özkan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA