Komünist Başkan, Tunceli'ye 'Ovacık' Modelini Getirmek İstiyor
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde organik tarım ve kooperatifçilik faaliyetleriyle gündeme gelen ve Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçedeki modeli daha güçlü hale getirmek istediklerini söyledi.

Ovacık’ta zor şartlarda hayata geçirdikleri üretim modelini yaygınlaştırmak istediklerini kaydeden Maçoğlu, "Ovacık’ta kış şartları daha zor ve soğuk. Kısıtlı bütçeye rağmen bunu yaptık. Dersim’in 7 ilçesi ve köyüyle bunu yapabiliriz. Bütün ilçe belediyeleri gelirse birlikte çalışma yapabiliriz. Bu olmazsa da köylülerle kooperatifler üzerinden çalışma üreterek Ovacık’taki üretimi daha güçlü hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.
Seçilmesinin ardından çok sayıda tebrik telefonu ve mesajı aldığına da değinen Maçoğlu, "Yoksullar, ezilenler, dünyanın bütün halkları aslında bir şeyin farkında. Kendisini önemseyen anlayışı hissediyorlar. Elimizden geldiğince, yaşamımız boyunca bütün dostlarımızın, bütün insanların bu yönetimi hak ettiğini düşünüyoruz. Bizi ayrıştırmaya çalışanlara karşı bir araya gelip az olanın değil çok olanın yönettiği anlayışa doğru gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onlara layık olmak için çok çaba harcayacağız" ifadelerini kullandı.
Mazbatasını henüz almadığını da sözlerine ekleyen Maçoğlu, mazbatayı aldıktan sonra hızlıca çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.
