Turistleri Hedef Alan Yankesici Çetesi Yakalandı
İstanbul’da alışveriş merkezlerinde turistleri hedef alarak 1 milyon liralık vurgun yapan yankesicilik çetesi yakayı ele verdi. Polisin operasyonuyla yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Çete üyelerinin alışveriş merkezlerinde gerçekleştirdiği yankesicilik anları ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin alışveriş merkezlerinde hedef olarak seçtikleri turistlere yaklaşıp oyalayarak çantalarını aldıkları görüldü.
Kameralara yansıyan görüntülerde şüphelilerden birinin turist kadınların yanına oturduğu, ikinci şüphelinin ise çocukları sevme bahanesiyle kadınları oyaladığı görüldü.
Bu esnada turist kadının yanına oturan şüpheli çantayı alıp giderken, diğer şüphelinin fotoğraf çektirme bahanesiyle turistleri oyalamaya devam ettiği anlar kameralara yansıdı.
GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLER SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından sorguya alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Çete lideri S.D.’nin 24, yardımcısı olan Y.S.’nin 6, diğer şüphelilerden A.İ.’nin 6, F.A.’nın 6, E.K.’nın 25, R.C.’nin 25 ayrı suçtan kayıtlarının bulunduğu kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.
(Oğuzcan Yazar - Yunus Emre Şeker/İHA)
