Cezalar, Asılsız 112 İhbarlarının Sayısını Düşürdü
Türkiye’de yaklaşık 6 aydır 112 Acil Çağrı Merkezlerine asılsız ihbarla meşgul edenlere valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanmaya başlamasıyla asılsız ihbar sayıları düştü.

112 Çağrı Merkezini arayanların artık daha kolay ambulansa ulaşabildiğini ifade eden Yılmaz, “Bu yasa yürürlüğe girmeden günde ortalama bin 300 çağrı düşüyordu. 150 tanesi vaka olduğunu düşünürsek geri kalan aramaların çoğunluğu asılsız ihbardı. Bu sayılar önemli oranda düştü. Daha çok çocuklar arıyor. Çocuk aradığında gerçekliğini daha çok sorguluyoruz. Ambulans gönderdiğimizde birçoğu asılsız çıkıyor” dedi.
Yılmaz, asılsız ihbarda bulunan kişilerin numaralarını İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiklerini oradan da valilik aracılığı ile kabahatleri kanunu gereğince ceza uygulandığını sözlerine ekledi.
