Malezya'da Ülke Ekonomisinin Canlanması İçin Yeni Birim Kuruldu

Ülkedeki ekonomik büyümenin artması ve hayat pahalılığının önüne geçilmesi için iş dünyasından önemli isimlerin görevlendirileceği Ekonomik Faaliyet Konseyi birimi kuruldu.

Malezya hükümeti, ülkedeki ekonomik durgunluk ve hayat pahalılığına çözüm sağlamak için özel yetkili bir birim kurdu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, ülkedeki ekonomik büyümeyi canlandırma ve servet dağılımını dengeleme amacıyla içinde ilgili bakanların ve iş dünyasından liderlerin olacağı Ekonomik Faaliyet Konseyinin kurulduğu belirtildi.

Başbakan Mahathir Muhammed'in yöneteceği konseyde, kabineden Ekonomi Bakanı Muhammed Azmin Ali, Hazine Bakanı Lim Guan Eng, Uluslararası Ticaret ve Endüstri Bakanı Darell Leiking ve Çalışma Bakanı Baru Bian görev yapacak.

Bazı eski bakanların da görevlendirildiği konseyde ülkenin dış borçlarının azaltılması, Çin ile imzalanan altyapı projelerinin durumu ve yeni istihdam alanlarının yaratılması gibi sorunlar ele alınacak.

Mahathir geçen yıl, mevcut ekonomik gidişatı düzeltmek için hükümet bünyesinde özel yetkili bir birim kurulacağı sinyalini vermişti.

Dış borcu geçen sene 250 milyar doları bulan Malezya'nın para birimi ringgit, ABD doları karşısında değer kaybı yaşamıştı.

Kaynak: AA