Sokak Köpekleri Üşümesin Diye Dağı Oydular
Niğde’nin Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, sokak hayvanlarının üşümemesi için dağı oydurarak 35 tane yuva yaptırdı.

Oyukları köpeklerin soğuktan korunması için yaptıklarını belirten Başkan Güzel, ” İlk olarak 15 yuva açtık, kullanıp kullanmayacaklarına baktık. Aynı gün her birinin yuvaları sahiplenmiş olarak gördük ve öyle olunca yuvaları çoğaltmak için devam ediyoruz. Şuan için 36 tane yuvamız oldu, bunu 50’ye tamamlamayı düşünüyoruz. Zaman zaman yemekhanelerdeki artıkları, fırınlardaki bayat kalan ekmekleri veya ekmek satın alarak da destek veriyoruz. Hayvanseverler de bizden hariç bu işi kurdukları bir mama desteği sayfası ile destekliyor. Oraya vatandaşların yatırdıkları paralarla buraya mama alıp geliyorlar” dedi.
Belediye olarak sokak hayvanlarına kullanılması için bir hesap açtıklarını da belirten Başkan Güzel, bu hesapta toplanacak para ile mama, battaniye ve köpek kulübeleri yapacaklarını söyledi.
Sokak hayvanları gönüllüsü Elif Al ise, haftada iki kez bölgedeki köpekleri beslediklerini belirterek, yuvaların açılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Sinan Aybulut adlı gönüllü de, “Buraya geliyoruz yavruları besliyoruz. Belediye başkanı sayesinde de işimiz kolaylaştı, kendisine teşekkür ediyoruz. Herkese öneriyorum sıkıcı ve zahmetli görünüyor ama inanın ki bu soğuk bile koymuyor gerçekten. Zevk alıyoruz bu işi yaparken’’ dedi.
Zemine atılan samanla yavrularını soğuktan korunaklı yuvalarda büyüten köpekler için ekipler bölgede yuva açma çalışmasını sürdürüyor.
