Milli Savunma Bakanlığından ABD ve Fransa'ya tepki
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD ve Fransa'nın Barış Pınarı Harekatı’nı bahane ederek aldıkları kararlara tepki gösterildi.

Açıklamada, Fransa Ulusal Meclisi'nin Barış Pınarı Harekatı'nı hedef alan kararı ile ilgili de kararın başta Fransız halkı olmak üzere dünya kamuoyundan gerçekleri saklama ve çarpıtma gayretinden başka bir şey olmadığı belirtilerek, 'Sözde Ermeni soykırımını kabul eden ABD Temsilciler Meclisi ile PKK/YPG'yi 'müttefik' olarak tanımlayan Fransa Ulusal Meclisi'ni kınıyoruz.' ifadelerine yer verildi.
Bakanlığın açıklamasında, 'Bilinmelidir ki Avrupa ile terörizm arasındaki son engel olan Türkiye, terörizmle savaşın cephe ülkesidir.' görüşlerine yer verildi.
