Kars'ta Anne Adaylarına Havuzlu Doğum Ünitesi
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Palyatif Bakım ve Perinatal ‘Sancı Doğum Lohusa SDL Odaları ve üniteleri hizmete girdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “Hastanemiz yeni birimler, yeni öğretim üyeleriyle birlikte, güç kazanıyor. Türkiye’de sayılı bir tane doğumhane açtık. Türkiye’de örneği çok az bulunan, hatta belki de hiç bulunmayan bir doğumhane açtık. Karslı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bundan sonra daha konforlu, niteliği daha artmış, analiz ünitesi, onkoloji birimlerimiz hızlı bir şekilde hizmete açacağız” dedi.
Kapu, “2019 yılı içerisinde aşağı yukarı Tıp Fakültemize asistan ve pratisyen hekimlerle birlikte çoğunluğu öğretim üyesi olmak üzere 62 öğretim üyesi ve doktor hastanemize gelmiş oldu. Büyük bir kısmı göreve başladı.
Bir kısmının işlemleri devam ediyor. kısa sürede onlarda başlayacak. Bu şekilde 170’e yakın bir akademik bir kadromuz oldu, sadece Tıp Fakültesi’nde, çok güzel bir rakam, yani Türkiye ortalamasında iyi bir kadro, bundan sonra bir ekip olarak daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Kars buna layık, vatandaşlarımız buna layık” diye konuştu.
