Güney Kore'deki Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Bursa Rüzgarı

Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyonda Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği tarafından kılıç kalkan gösterisi sunuldu ve İznik çinisi tanıtıldı.

Güney Kore'de, Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda İznik çinisi tanıtıldı, kılıç kalkan gösterisi sunuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, turizmde yeni rotalardan biri olarak Güney Kore'yi belirleyen ve daha önce bu ülkeden sosyal medya fenomenleri ile en büyük 5 tur operatörünün de aralarında olduğu 9 seyahat acentesinin yöneticilerini ağırlayan Bursa, Seul'deki resepsiyonun özel konuğu oldu.

Güney Kore'deki yabancı misyonlardan görevliler, bürokratlar ve sanatçıların da katıldığı resepsiyonda İznikli devlet sanatçısı Nükhet Poyraz, çini sanatını uygulamalı olarak davetlilere gösterdi. Konuklara İznik çinisi hakkında bilgiler verilirken, Poyraz'ın yaptığı çalışma dev ekrandan salondaki konuklara izlettirildi. Bursa ile özdeşleşen kılıç kalkan gösterisi ise Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği tarafından sergilendi. Konuklar gösteriyi ilgiyle izledi.

Güney Kore'nin ev sahipliğinde Gwangju kentinde yapılan 2019 CICA Belediye Başkanları Zirvesi'ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin'in daveti üzerine Seul'a geçti.

Bursa'nın turizm pastasından aldığı payın artırılması için temaslarda bulunan Aktaş, Büyükelçilik konutunda Büyükelçi Durmuş Ersin Erçin, THY Güney Kore Sorumlusu Mehmet Gurulkan, Lotte Otelleri Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jason s. Cho, Lotte Otelleri Proje ve İş Geliştirme Direktörü Hyuk Bum Kwon ile bir araya geldi.

Büyükşehir Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Ercüment Yılmaz'ın da katıldığı ziyarette, Bursa'nın turizm fırsatları ve iki şehir arasındaki turizm iş birlikleri değerlendirildi.
Kaynak: AA