Kartepe Zirvesi'ne Doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve açılış konuşmasını Emine Erdoğan'ın yapacağı zirveye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger katılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Şehircilik ve Mutlu Şehir" temasıyla 25-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Kartepe Zirvesi'nin açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yapacağı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, zirvenin, yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen, siyasetçi, yazar, kültür ve sanat insanı ile iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirileceği aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin paydaşlığında düzenlenecek Kartepe Zirvesi'nin dünya çapında konuşmacıları ağırlamaya hazırlandığı ifade edilen açıklamada, zirvenin açılış konuşmasını Emine Erdoğan'ın yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Zirvede, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da kamuoyuna hitap edecek." ifadesi kullanıldı.

Zirve kapsamında konuşmacıların yapacağı sunumların yanı sıra 15 panel-konferans, 13 akademik oturum, 2 forum ile şehir ekonomisi, iş ve istihdam konulu çalıştayın da düzenleneceği belirtilerek, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda entelektüelin konuşacağı zirveye, Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın Belediye Başkanı Enrique Penalosa'nın da katılacağı aktarıldı.

Açıklamada, kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Kartepe'de gerçekleştirilecek zirvenin paydaşları arasında, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Marmara Belediyeler Birliği ve Kültür Kenti Vakfının da bulunduğu belirtildi.

- "Bu yıl şehirlerimizin mutlu olması için gerekenleri tartışacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Kartepe Zirvesi'nde, bu yıl şehirlerin mutlu olması için gerekenlerin tartışılacağını belirterek, teknolojinin şehirlere nasıl akıl katacağını inceleyeceklerini kaydetti.

Ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi birçok akademisyen ve bilim insanının katılımıyla her bireye, toplumun her kesimine ulaşması gereken faaliyetleri değerlendireceklerini ifade eden Büyükakın, zirvede mutlu şehre çıkan yeni yollar açmaya çalışacaklarını dile getirdi.
Kaynak: AA