Suç Makinesi Hırsızlar Ateş Açılarak Durduruldu
Bolu’da, minibüsle inşaat malzemesi çalan hırsızlar, polisin 20 dakikalık kovalamacası sonucu ateş açılarak durdurulabildi. Olayda, kurşunların isabet ettiği 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri ile dur ihtarına uymayan hırsızlar arasında yaklaşık 10 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. İçerisinde çaldıkları malzemelerle dolu minibüsle kontrolsüz bir şekilde hız yapan hırsızlar D-100 Karayolu yan yola girdiklerinde polis ekipleri tarafından durması yönünde sesli olarak defalarca uyarıldı.
Tüm ihtarlara rağmen durmayan hırsızlardan Müslüm K. isimli sürücünün elinde silaha benzer bir aletin olduğunu gören ekipler, önce havaya daha sonra da aracın lastiklerine ateş ettiler. Kurşunları minibüsün lastiklerine isabet etmesi sonucu minibüs durduruldu.
Ekipler, araçta bulunan Müslüm K. ve Arif Ö. isimli hırsızları gözaltına almak için minibüsün yanına gittiklerinde, sürücü Müslüm K.’nin yaralandığını gördüler. Müslüm K., polis ekipleri tarafından olay yerine çağrılan 112 Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.
Müslüm K. ve Arif Ö.’nün aralarında hırsızlığın da olduğu 13 farklı suçtan kayıtları olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
