Beyşehir'de, 'Bağırmayan Anneler' Konulu Konferans
Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen konferansta konuşan Pedagog Hatice Kübra Tongar, “Pedagojik şeylerle uğraştırma bizi’ diyen anneler oluyor. Ben de diyorum ki; bağırmayan anneleri ben yeni çıkarmadım” dedi.

“Çocuklarınıza karşı yumuşak sözlü olun”
Günümüz annelerinin temel sıkıntısının çocuklarının söz dinlememesi olduğunu dile getiren Tongar, şu tavsiyede bulundu: “Bu zamanların ve bizlerin de temel sıkıntısı bu değil mi arkadaşlar, ‘Çocuklar bizi dinlemiyor. 40 sefer söylüyorum anne mi konuşuyor, baba mı konuşuyor, çocuğun umurunda değil. Buradan giriyor, buradan çıkıyor.’ Saygı duysun istemiyor muyuz, en çok da bunlardan dertlenmiyor muyuz? O zaman formülün başına döndüğümüz yerde, neden bu çocuklarda tesir oluşturamıyoruz. Oluşturmanın yolu en başta dediğim gibi yumuşak söz söylemektir arkadaşlar.”
Konferansın sonunda Tongar’a günün anısına Beyşehir’i yansıtan bir duvar saati hediye edildi. Tongar’a hediyesini AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Kaya verdi.
