CHP ve İş Bankası'ndan cevap bekleyen sorular

CHP'nin İş Bankası'yla olan ilişkisi tartışılırken, Gazeteci Batuhan Yaşar "CHP veya Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın iş adamlarına kredi verildi mi?" diye sordu.

CHP ve İş Bankası'ndan cevap bekleyen sorular
CHP ve İş Bankası'ndan cevap bekleyen sorular
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından alevlenen 'CHP'nin İş Bankası üzerindeki hakları' tartışması sıcak gündemde yerini koruyor.

CHP ve İş Bankası'ndan açıklamalar peş peşe gelirken, Gazeteci Batuhan Yaşar köşesinden CHP ve İş Bankası yöneticilerine sorular yöneltti.

DİĞER PARTİLER DE BANKA KURSUN

Yaşar, 'CHP yandaşı iş adamlarına kredi verildi mi?' diye sorarken 'Dağıtılan krediler konusu.. Bazı iddialar dolaşıyor.. Siz de duymuşsunuzdur.. Soru 3: CHP veya Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın iş adamlarına kredi verildi mi? Pozitif ayrımcılık da yapılmış olabilir.. O zaman diğer partiler de banka kursun.. Hazine de sermaye katkısı yapsın.. AK Parti veya MHP ya da İYİ Parti'yi destekleyenlere o bankalardan krediler verilsin!' ifadelerini kullandı.

RANT DAĞITIL MI?

Bankanın şubelerine yapılan tadilatlarında rant meselesine dikkat çeken Yaşar 'Kredilerin ‘CHP'ye yakın iş adamlarına verildiği iddiası' kadar ‘RANT' olayı da önemli. Şunu kastediyoruz: Bankanın yüzlerce şubesi var. Tadilat işleri var. Kiralanan yerler var. Dağıtılan reklam pastası var. Soru 4: Bu işlerden partili yandaşlara bugüne kadar rant dağıtıldı mı?' diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız