Çorum'da Emniyet Kemeri Kullanım Oranı Arttı

Çorum'da Emniyet Müdürlüğünce yürütülen denetimler neticesinde sürücülerin emniyet kemeri kullanım oranında ciddi bir artış gözlemlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığının "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" kapsamında 4 Eylül'de başlatılan denetimlerde kentte yüzde 28 civarında olan emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 49'a yükseldiği belirtildi.

Emniyet kemeri kullanım oranındaki artışın memnuniyet verici olduğu ancak istenilen seviyede olmadığı ifade edilen açıklamada, denetimlerin yıl sonuna kadar sürdürüleceği vurgulandı.

Trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen yaralanmaların azaltılması ile denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması amacıyla Kent Güvenliği Yönetim Sistemi ile denetimlere ağırlık verileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Trafik kural ihlallerine yönelik emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kural ihlali, kask kullanımı ihlali, çift sıra park ihlali, yaya kaldırımı park ihlali, drift yapan araçlar ile Kuyumcular Çarşısı, Zafer Çarşısı ve Kubbeli Cami civarındaki trafiğe kapalı alanlara yönelik motosiklet denetimi yapılarak, tespit edilen kural ihlalleri ile ilgili 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlemler yapılacaktır. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destek sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."

Kaynak: AA