Fındık Tarlası Yerine Sinemaya

'Fındıkta Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi' kapsamında anne ve babaları tarlada fındık toplayan çocuklar, sinemaya götürüldü.

Fındık Tarlası Yerine Sinemaya
Düzce'de yürütülen "Fındıkta Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi" kapsamında, sinemaya götürülen çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ILO, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen proje kapsamında, çocuk işçiliğin önlenmesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen ailelerin çocuklarına derslerinde yardımcı olacak eğitimlerin verilmesinin yanı sıra çocukların zamanlarını keyifle geçirmelerini sağlayacak çeşitli zeka oyunları ve sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda çeşitli sosyal aktiviteler yapan çocuklar, uçurtma şenliği, sinema günü ve müze gezileri gibi farklı programlarla tarladan uzak tutuluyor.

Proje öğretmeni Muhammed Ozan, yürütülen projenin fındık mevsimi süresince devam edeceğini söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin nisan ayında evlerinden ayrıldığını ve kasım ayı başına kadar evlerinden uzakta olduklarını belirten Ozan, "Bu proje sayesinde amacımız nisan ve kasım ayı arasındaki eğitim programında kaybedilen zamanı çocuklara tekrar kazandırabilmek. İkinci bir amacımız ise mevsimlik tarım işinde çocukları tarlaya getirmemek ve çocuk işçiliğinin önüne geçebilmek." dedi.

Çocuklarla çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirdiklerini ifade eden Ozan, şöyle konuştu:

"Bugün çocuklarımızla birlikte sinemaya geldik. Çoğunluğu sinemaya hiç gelmemiş çocuklar. Bundan sonra müze gezilerimiz olacak. Nihai amacımız çocukları sosyal olarak geliştirebilmek. Bu çocuklarımızı biz öğretmen arkadaşlarla birlikte tarla tarla gezerek topladık. Ailelerin yüzde 95'i çocukları çalıştırıyor. Onlara göre bu normal bir durum. Bunu önlemek için çabaladık ve buraya getirdik."
Kaynak: AA