Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç, Artvin'de

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Doğanay, Kılıç ve yönetimini kabulünde engellilerin ve yaşlıların yaşam standartlarının ve refah seviyelerinin yükseltilmesi konusunda büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç ise, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve aralarında dernek başkanlarının da bulunduğu 25 kişiden oluşan heyetle Artvin'e geldiklerini belirterek, misafirperverliğinden dolayı Vali Doğanay'a teşekkür etti.

Başkan Kılıç, üç gün sürecek gezi kapsamında kentin doğal güzellikleri başta olmak üzere tarihini ve kültürünü yerinde görme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Engelli vatandaşları toplum içine çıkarmak için çaba gösterdiklerini belirten Kılıç, "Konfederasyon olarak, Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak engelli vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Onların sorunlarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz." dedi.

Türkiye'nin tüm illerinden engelli aileleri ve gönül dostlarıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli ve yaşlılara yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kılıç, "Ülkemizde 12,5 milyon engellimiz bulunmaktadır. Devletimizin ve hükümetimizin engellilere ve yaşlılarımıza yönelik çok güzel hizmetleri bulunmaktadır. Bu hizmetler bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenlenen törende 'Yılın Valiliği' ile 'Yılın ilçesi' seçilen Şavşat ilçesinden dolayı Sayın Valimizi ve Şavşat Belediye Başkanımızı tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Ziyaret, günün anısına çeşitli hediyelerin karşılıklı olarak takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA