Engelsiz Akademi Projesi Eğitimleri Tamamlandı

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde hazırlanan Engelsiz Akademi Projesi'yle hayata geçirilen seramik kursu, bedensel ve zihinsel engellilerle ailelerine umut oldu.

Alınan bilgiye göre, EDES programı kapsamında desteklenen ve Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Engelsiz Akademi Projesi eğitimi tamamlandı.

Proje kapsamında kurs gören öğrenciler, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, eşi Fatma Yılmaz'la birlikte katıldığı mezuniyet töreninde engellilere belgelerini verdi.

Kaymakam Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında Eceabat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Engelsiz Akademi Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 8 ay boyunca çeşitli branşlarda kurslar düzenlediklerini hatırlatan Yılmaz, "Buraya katılan engelliler, hem kendileri, hem de aileleri çok hoş vakitler geçirdiler. Seramik atölyesinin oluşturulduğu proje önümüzdeki yıllarda da devam edecek." dedi.

Kaynak: AA