IC Vakfı Müdürü Dinçer, Yurt Ay Der'i Ziyaret Etti

İbrahim Çeçen Vakfı (IC Vakfı) Müdürü Meral Dinçer, Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik'i ziyaret etti.

IC Vakfı Müdürü Dinçer, Projeler Koordinatörü Ayça Jones ve İl Temsilcisi Güven Karakaya ile Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik'e ziyarette bulundu.

Çirik ve yönetim kurulu üyeleri Abdurrahman Duman ile Mehmet Şükrü Barlak tarafından karşılanan Dinçer ve beraberindekiler, bir süre sohbet etti.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Çirik, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Çirik, IC Vakfı'nın faaliyetleri dolayısıyla teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Binlerce üniversiteli öğrenciye burs verdiniz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi çocuklara her zaman çeşitli yardımlarda bulundunuz. Üniversite gençliğinin tümsel gelişimine katkıda bulunmak adına birçok proje geliştirdiniz. Siz ve diğer değerli akademisyenlerin varlığı bizi, şehrimizi daima güçlü kılacaktır. Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğini sağlayarak gençlerin ve çocukların kalbine dokundunuz. Başta iş adamı Sayın İbrahim Çeçen'e, size ve vakfın tüm çalışanlarına teşekkür ederim."

Dinçer de misafirperverliğinden dolayı Çirik ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Vakfımız, Türkiye'nin her ilinden ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu vermektedir. Tamamı devlete bağış niteliğinde olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2009-2010 öğretim yılı itibarıyla öğretime başlamıştır. Fiziksel olarak kampüs ve binaların yapılarak bağışlanmasının yanı sıra İbrahim Çeçen Vakfı olarak sosyal ve kültürel anlamda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini, kuruluşundan itibaren destekleyecek projelerin çalışmalarına başlanmış bulunmaktadır. Üniversite eğitimde, kültürde, sosyal alanda ekonomik hayatın canlanmasında lokomotif olacaktır."

Ziyarette, yurttan mezun olan gençlere, sokak çocukları, madde bağımlısı ve çalışan çocuklara yönelik ortak proje yürütme kararlaştırıldı.

Kaynak: AA