Sırbistan'dan Türkiye'ye 'Dostluk' İçin Pedal Çevirdiler
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın İstanbul Kapısı’ndan yola çıkan bisikletçiler İstanbul Fatih’deki Belgradkapı’ya kadar dostluk için pedal çevirdi. Bisikletlileri Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver çiçeklerle karşıladı.

"Bu tür dostluklara vesile olmak dünya barışı için çok faydalıdır"
Fatih Belediyesi olarak bu tür dostluk ilişkilerinin devamını dileyen Belediye Başkanı Hasan Suver, "Sırbistan Cumhurbaşkanı sayın Vucic, Türkiye ile tarihi dostluk ilişkilerinin sürdürülmesi amacıyla Sırbistan Türkiye arasında dostluk köprüsünü bir bisiklet turuyla kaimlendirdi. Bu vesileyle 9 gündür Sırbistan’ın Belgrad başkentinin İstanbul Kapısından İstanbul’un Belgrad Kapısı’na 4 bisikletçi 2’si Türk 2’si Sırp yaklaşık bin kilometrelik bir yolu kat ettiler ve İstanbul Belgrad Kapısı’na ulaştılar. Biz de onları büyük bir mutlulukla karşıladık. Fatih Belediyesi olarak dostluğumuzun ebediyen sürdürülmesi temennisiyle bu organizasyonda emeği geçen Salcano bisiklet firmasının yönetim kurulu temsilcisi Bayram Akgün’e teşekkür ediyoruz. Bu tür dostluklara vesile olmak dünya barışı için çok faydalıdır. Bunların devamını diliyorum" diye konuştu.
Bu projenin iki ülke arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi için önemli olduğunu dile getiren Salcano bisiklet firmasının yönetim kurulu temsilcisi Bayram Akgün ise, "Türkiye Sırbistan ilişkileri iki cumhurbaşkanının olumlu çalışmalarıyla çok iyi bir noktaya geldi. Geçen Ekim ayında Sırbistan’a yaptığımız gezide Türkiye çok büyük bir sevinçle karşılandı. Biz bu kardeşliğin pekişmesi için Fatih Belediyesi’ne bu öneriyi sunduğumuzda onlar da çok sıcak baktılar. Onlar da bir sur kapısından bisiklet turu yapılmasının güzel olacağını düşündüler. Konuyla ilgili çalışmalar yaptık. Bu iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi iki ülke açısından da önemli. Bisiklet turuyla hem sporcuları hem ülkeleri kaynaştırdık. Ben onun için Fatih Belediyesi eski ve yeni başkanına teşekkür ediyorum" dedi.
