AK Parti'nin Hedefi Yalova'dan 3 Milletvekili Çıkarmak

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Seçimle ilgili hedeflerimiz tüm teşkilatımız ile aynı, yani 3 milletvekilliğinin 3'ünü de Yalova'da almak. Biz bu inanç ve gayret ile yolumuzu çizdik." dedi.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Öztabak Yalova'da AK Parti milletvekili aday adaylığı başvurusu sayısının 52 olduğunu ifade etti.

52 aday adaylığı başvurusunun 48'inin Yalova milletvekilliği, 4'ünün ise diğer iller için olduğunu kaydeden Öztabak, aday adaylığı süreciyle ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Bilindiği gibi partimizde aday belirlemek için bir çok kriter bulunmaktadır. Bu kriterlerden birisi de parti içi temayül yoklamasıdır. Aday adaylarımız için cumartesi günü temayül yoklaması yapılacaktır. Yapılacak temayül yoklaması için hazırlıklarımız tamamlanmış aday adaylarımız teşkilat ziyaretlerine devam etmektedir. Bundan sonra ise kamuoyu yoklaması yapılacak ve daha sonra ise Genel Başkanımızın öncülüğünde kurulacak komisyon tarafından nihai karar verilerek aday listeleri belirlenecektir."

52 Milletvekili aday adayının kendilerine güç kazandırdığını aktaran Öztabak, "Seçimle ilgili hedeflerimiz tüm teşkilatımız ile aynı, yani 3 milletvekilliğinin 3'ünü de Yalova'da almak. Biz bu inanç ve gayret ile yolumuzu çizdik. Biz AK Parti teşkilatları olarak seçimlere her zaman hazırdık. Her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yapmaktaydık. Sadece bu süreçte biraz tempomuzu artıracağız. İlk hedefimiz öncelikle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızı bu değişen sistemde ülkemizin başında başkan olarak görmektir. Daha sonra ise en yüksek oy oranı ile Yalovamızı temsil için 3 arkadaşımızı Ankara'ya TBMM'ye göndermektir." ifadelerini kullandı.

- CHP, Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti ittifakı

Açıklamasında CHP, Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti’nin ittifakı hakkında da görüşlerini dile getiren Öztabak, ittifakın seçmenin gözünü açtığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu inşa başlamadan çöktü, halkımız her şeyin farkında, yani düşünebiliyor musunuz, Saadet Partisi ile CHP kol kola, Demokrat Parti ile kol kola, karşımızda kim varsa kol kola, bu ittifaklar ideolojik kavram karmaşası yaşadıklarının belirtisi değilse, büyük bir kumpasın, dış güçlerin ağzı ile kukla olduklarının resmi beyanıdır. Şüphesiz halkımız bu oyunu çok iyi görüyor, analiz ediyor, Türk milleti uyanıyor, benim milli görüşteki dostlarım bu oyuna gelmeyeceklerini bizzat gelip beyan ettiler.

Benim demokrat dostlarım 'demokrasiyi siz yaşıyorsunuz biz böyle değildik' diyorlar. CHP herkes ile kol kola girsin onların seçmenleri de bu oyunun farkında, seçmen gözünü açtı ve bu çirkin planların parçası olmayacaklarını sosyal medya hesaplarından duyurmaya başladı. Bu ittifakın 24 Haziranda duvara toslamalarına günler kaldı, hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA