11 Metrekarelik Bodrumdan Aile Bütçesine Pencere Açtı

Erzincan'da yaşayan ev hanımı Nuray Pirdal, aile ekonomisine katkı sunmak için ev işlerinden artan zamanlarında evinin bodrumundaki 11 metrekarelik atölyesinde ahşap hediyelik eşya üretip satıyor Pirdal: 'Bu işi babamdan öğrendim ve bodrumda küçük küçük işler almaya başladım, şimdi evde oturmaktansa para kazanıyorum'.

11 Metrekarelik Bodrumdan Aile Bütçesine Pencere Açtı
Erzincan'da yaşayan ev hanımı Nuray Pirdal, ev işlerinden artan zamanlarda evinin bodrumundaki 11 metrekarelik atölyesinde ahşap hediyelik eşya üretip satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Kentin Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan ve Elif Azra ile Çağlar isimli 2 çocuğu olan 30 yaşındaki ev hanımı Nuray Pirdal, aile ekonomisine katkı sunmak için babasından öğrendiği ahşaptan hediyelik eşya yapıyor.

Evinin bodrumundaki 11 metrekarelik bölümü atölyeye dönüştüren Pirdal, burada müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda saat, bayrak gibi ahşap hediyelik ürünleri üretiyor.

Atölyesinde yaptığı hediyelik eşyaları satarak aylık 1500-3000 lira kazanç sağlayan Pirdal, ahşap yapboz, mıknatıslı buzdolabı süsü, saat ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü maketi gibi çeşitli hediyelik eşyalar tasarlıyor.

Nuray Pirdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memur olan eşinin mesleği dolayısıyla Erzincan'a geldiklerini ifade ederek aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla evlerinin bodrumunda küçük bir atölye oluşturduğunu söyledi.

Bu atölyede ahşaptan el işçiliği ürünler yapıp sattığını ifade eden Pirdal, şöyle konuştu:

"El işçiliğini babamdan öğrendim. Okullara ahşap boyamaların yanı sıra el emeği olarak her türlü ahşap ürünü yapabiliyoruz. Eşimi işe gönderip ardından kahvaltısını yaptırdığım çocuklarımı okula göndererek bodrumdaki atölyeme iniyorum. Atölyedeki işlerimi yapıyorum, sonra çocuklar yemeğe geleceği vakit eve çıkıyorum, onların yemeklerini yedirip tekrar bodruma iniyorum. Buradan arta kalan zamanımda da ev işlerini yapıyorum, sonra tekrar çocukları okuldan alıyorum. Günüm bu şekilde geçiyor." dedi.

Ev hanımlarına benzer işler yapmaları çağrısında bulunan Pirdal, "Bu işi babamdan öğrendim ve bodrumda küçük küçük işler almaya başladım, şimdi evde oturmaktansa para kazanıyorum. Ahşaptan her türlü hediyelik eşya yapabiliyorum. Ürünlerimi yaparken hayal gücümü kullanıyorum ya da taleplere göre yapıyorum." dedi.

Pirdal, işini severek yaptığını belirterek işini büyütüp dükkan açmak istediğini kaydetti.
Kaynak: AA