Rus Hekimlere Lazerle Katarakt Tedavisini Anlattı
Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen oftalmoloji sempozyumunda lazerle katarakt cerrahisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Femtosaniye Lazer ile yapılan katarakt ameliyatlarında başarılı uygulamalara imza attıklarını kaydeden Asena, bu teknoloji ile aynı operasyonda kataraktın yanısıra uzak ve yakın görme sorununa çözüm getirmenin de mümkün olabildiği bilgisini verdi.
Femtosaniye lazerin sahip olduğu özel görüntüleme teknikleri yardımı ile gerçekleştirilen ameliyatların başarısının da üst seviyede olduğunu dile getiren Bilgehan Sezgin Asena, “Hata riskini alt seviyeye indiren Femtosaniye Lazerle kataraktın yanı sıra; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusuru olan hastalara da göz içi mercek operasyonu yapıyoruz. Böylelikle hastalarımız uzak ve yakın gözlüklerinden de kurtulabiliyorlar” diye konuştu.
