Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu Açıklaması

'Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı pekiştirip safları sık tuttuğumuz taktirde kimse aramıza nifak tohumları ekemez'.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı pekiştirip safları sık tuttuğumuz taktirde kimse aramıza nifak tohumları ekemez." dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Azizoğlu'nun çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hınıs ilçesine gittiği belirtildi.

İlçe Kaymakamı Bülent Ay ve kamu kurumlarının amirleri tarafından karşılanan Azizoğlu'nun ilk olarak kaymakamlığı ziyaret ettiğinin aktarıldığı açıklamada, daha sonra muhtarlarla yapılacak toplantı için Hınıs Kültür Merkezi'ne geçtiği bildirildi.

Açıklamada, toplantıdaki konuşmalarına yer verilen Azizoğlu, yapılan bu toplantılarla muhtarların sıkıntılarının yüz yüze konuşarak çözüme kavuşacağını kaydetti.

Önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde hiç kimsenin baskı altında kalmadan hür iradesiyle sandığa gideceğini aktaran Azizoğlu, "Bölgede huzur ve kardeşlik hakim durumda." dedi.

Azizoğlu, bölgelerde huzur olduğu müddetçe kalkınmanın da gelişmenin de olacağına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Bütün hesabımız huzuru bulmak. Onun dışında yol, su, elektrik gibi sıkıntıları çözeriz. Burada hepimizin görevi 24 saat insanımıza hizmet etmek, sıkıntıları yüz yüze konuşup çözmektir. Tüm kurumlarımızla vatandaşımızın yanındayız. Çok şükür Şenkaya'dan Hınıs'a kadar Erzurum'da huzur ve kardeşliği gördük.

Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı pekiştirip safları sık tuttuğumuz taktirde kimse aramıza nifak tohumları ekemez. İşte etrafımızdaki sıkıntıları görüyoruz. Türkiye adeta bir barış adası. İstiyorlar ki Türkiye'de de barış olmasın. Çok şükür 30 yıl uğraştı, beceremediler. Ama komşularımızı 2 yılda birbirine düşürdüler. Onlar bizleri bölmeye çalıştıkça biz daha çok kenetlendik."

Toplantıda muhtarlar, köy okulları, cami ve lojmanların tamiri, su sıkıntılarının çözülmesi yönünde talepleri dile getirdi.

Muhtarlarla yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Tarım İl Müdürü Osman Akar ve kurum müdürleri katıldı.
Kaynak: AA