Öğretmen Akademisi Vakfı Hamur'da Seminer Verdi

Öğretmen Akademisi Vakfı eğitmenleri Hamur Yatılı Bölge Ortaokulunda "Öğrenen lider öğretmen" konulu seminer verdi.

Okulun konferans salonunda, vakıf eğitmenleri tarafından seminer verildi.

Verilen seminerle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Turgut Taka, öğretmen ve eğitmenlerin uyumuyla verimli bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Taka, "Öğretmen mevcut eğitim sistemimizde öğreten, yol gösterendir. Ancak öğretmen aynı zamanda öğrettiği gibi sürekli öğrenen ve öğrendikleriyle liderlik edendir. Öğretmenlerin kişisel gelişimi adına birçok programı ve bu programların uygulamasını bünyesinde bulunduran vakfa bizler de bu öğretmen temelli eğitimlerinden yaralanabilmek adına başvurduk. Onlarda bizleri kırmayarak gönüllü olarak buralara kadar geldiler." diye konuştu.

Paylaşımlı okumalar, drama oyunları gibi çeşitli öğretim teknikleriyle çok verimli bir seminer geçirdiklerini aktaran Taka, şöyle konuştu:

"Hikayeler, masallar, şiirler yazıp oyunlar oynayarak bugün de biz öğrenci olduk ve böylelikle empati kurduk. Öğrencilerimizin isteklerine, yaptıklarımıza ve de yapabileceklerimize daha objektif bir gözle bakabildik. Bizlere bu güzel programı sunan eğitmenler Sema Alev Can ve Şengül Kesler hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA