İzmir İl Emniyet Müdürü Aşkın'dan İZTO'ya Ziyaret

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aşkın, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerine seçilmiş oldukları yeni görevlerinde başarı dileklerini iletti.

İzmir'in güvenlik güçlerinin üstün gayreti sonucu son derece güvenli bir şehir haline geldiğini belirten Özgener, şunları kaydetti:

"Belki de çoğumuz farkında değiliz ama ülkemizin ve kentimizin ekonomisi canlanıyorsa, yatırımlar her geçen gün artıyorsa, özenilen ve yaşanmak istenen bir kent oluyorsak bunda güvenilir bir kent olmamızın payı çok büyük. Zira güvenliğin olmadığı yere hiç bir yatırımcı gelmez, ticaret ve sanayi yatırımları o kentlerde gelişemez."

Aşkın ise İzmir'de 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarların doğruluk oranının Türkiye'deki oranın üzerinde olduğunu aktardı.

Aynı zamanda bir turizm kenti olan İzmir'de yabancılara yönelik suç olaylarını da incelediklerine değinen Aşkın, İzmir'de kayıtların tutulduğu 1951'den itibaren kente gelen turistlere yönelik bir terör eyleminin gerçekleşmediğinin altını çizdi.

Aşkın, "Güvenliği olmayan, her gün bombaların patladığı bir ülkede kimse yatırımını tehlikeye atmak istemez. Çünkü güvenliğin olmadığı yerde ne insanlar yaşar, ne yatırım yapılır, ne de ticaret gelişir. Biz emniyet teşkilatı olarak güvenlik ve ekonomi arasındaki sıkı ilişkinin farkındayız. Şehrimiz daha güvenli oldukça ve istikrar devam ettikçe kentimizin refah seviyesi de artacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA