Keskin'den Taşeron Açıklaması

Taşeron işçilerin kadroya geçişiyle birlikte birçok yüklenici firmanın atıl duruma geçmesinin firma sahiplerini mağdur ettiğini belirten DTSO Beyaz Liste 6. Grup adayı Şerife Keskin, taşeron firmaların mağduriyetinin giderilmesi için tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Keskin'den Taşeron Açıklaması
Olağanüstü Hal kapsamında, 24 Aralık 2017’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile resmiyet kazanan taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Beyaz Liste 6. Grup adayı Şerife Keskin, bundan sonraki süreçte de sektörde ivedi bir şekilde taşeron firmaların mağduriyetlerini giderecek tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

İşçilerin kadroya geçmesinin kendileri içinde sevindirici olduğunu anlatan Keskin, hükümetin, ciddi emekler ve sermayeler sonucunda oluşturulan bu firmaların atıl duruma getirilmemesi için gerekli desteklerin sağlanması gerektiğini vurguladı.

“Yeni bir sürç başlamalı”

Firmaların daha verimli bir hale gelmesinin gerektiğini anlatan Keskin, “Çok basit bir örnek verecek olursak kurucusu ve yöneticisi olduğum şirketlerim bünyesinde 11 yıllık sektör tecrübemizle binlerce işçi arkadaşlarımızla çalışma imkanı elde ettik. Firmalarımız uhdesinde olan 3 ilçe hastanemiz, bir belediyemiz, Ankara ve İstanbul illerindeki kredi yurtlar kurumu ve diğer kamu kuruluşlarındaki hizmet yerlerimizde temizlik, güvenlik, otomasyon, kent temizliği, iklimlendirme hizmetlerini yerine getiren işçilerimiz taşeron yasası kapsamına alınmışlardır. Bizler gibi 20 bine yakın firma bulunmaktadır. Hükümetin bizim gibi firmaların mağduriyetlerinin giderilmesi yönündeki çalışmaları da bu süreçten sonra başlatması gerekmektedir” dedi.



“Düzenleme talep ediyoruz”

Keskin, ciddi emekler ve sermayeler sonucunda oluşturulan bu firmaların atıl duruma getirilmemesi gerektiğini belirterek “Her bir firmanın oluşturulmasında ve büyütülmesinde büyük sermayeler ve yılların çabası vardır. Taşeron süreci çok hızlı geliştiği ve hızla hayata geçirildiği için sektördeki firmaların, borç yapılandırmaları, bankalarda sözleşme bedeli, ekipman, teçhizat, teminat gibi ciddi borçlanmaları vardır. İşverenler olarak hükümetten bu sektördeki firmalar için yeni düzenlemeler ve yapılandırmalar talep etmekteyiz. Bu sektördeki işverenlerin kendi kaderine terk edilmemesini istiyoruz. Çünkü ciddi anlamda iflaslar ve tasfiyeler yaşanacaktır. Bu durumun görmezden gelinmesi istemiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA