Troia Defilesi İçin Diane Kruger'a Davet

"2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında, 22 Haziran'da antik kentte gerçekleştirilecek defile için Troia filminde "Truvalı Helen" rolünü üstlenen Diane Kruger'a davet gönderildi.

Etkinlik sorumlusu ve yapımcı Savaş Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Troia Antik Kentinde çok önemli bir etkinliğe imza atacaklarını ifade etti.

Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırlarındaki Troia Ören Yeri'nin, UNESCO Dünya Mirası listesine girişinin 20. yılını da göz önüne aldığını aktaran Uğurlu, "Troia Antik Kentini dünyaya anlatmak ve tanıtmak için dünyaca bilinen isimleri Çanakkale'ye getirmek gerek. Yerel projeler bizleri ve ülkemizi uluslararası platformlarda duyulmamızı sağlamaz. Troia filminde Brad Pitt ile başrolü Truvalı Helen rolü ile paylaşan Diana Kruger ile irtibata geçiyoruz. O tarihlerde uygun olması durumunda davet ederek Çanakkale'ye getirerek 5 bin yıllık Troia kültürünü ona projemiz kapsamında anlatmış olacağız. Ayrıca bizler, Troia'nın uluslararası alanda tanıtımının yapılması ve kültür turizmi canlandırmak amacıyla 22 Haziran tarihinde Medyadoktoru Yapım olarak Truva Defilesini gerçekleştireceğiz. Defilemizin en dikkat çeken tarafı yıllar önce içinden Helen uğruna düşmanların çıktığı Truva Atından bu sefer özel tasarlanan helen kıyafetleriyle modellerimizin dostluk barış için çıkması olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Savaş Uğurlu, Kruger'ın buraya gelmesinin Çanakkale'nin tanıtımı için de çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"22 Haziran'da gerçekleştireceğimiz Troia Defilesinde moda tasarımcısı Aylin Yılmaz tarafından tasarlanacak 30 parça özel kıyafeti ağustos ayında açılması planlanan Troia Müzesine bağışlama kararı aldık. Defilenin koreografisi Asil Çağıl tarafından gerçekleşecek. Defile kapsamında farklı etkinlikler de olacak. O döneme ait yemeklerin araştırmasını yapan Gastronomi eğitmeni şef Özlem Mekik Troia yemeklerini katılımcılar ile buluşturacak. Troia Antik Kenti gibi bir kültürü dünyaya duyurmak için etkinliğimize dünyanın en saygın medya kuruluşlarının temsilcilerini davet edeceğiz. Bu bağlamda ülkemizi, Çanakkale'mizi ve Troia Antik Kentini duyurularını uluslararası bazda yapıp bölgenin ziyaretçi sayısına biz de bir nebze katkı sağlamış olacağız."

Kaynak: AA