Anamur Ve Silifke'de 'Boşanma Ve Mal Rejimi' Semineri

İçel Barosu tarafından, Anamur ve Silifke’de görev yapan avukatlara ‘Boşanma ve Mal Rejimleri’ konulu seminer düzenlendi.

Anamur Ve Silifke'de 'Boşanma Ve Mal Rejimi' Semineri
Seminere, İçel Barosu Başkanı Ali Er, Anamur ilçe temsilcisi Işıl Sönmez, Erdemli ilçe temsilcisi Hülya Yavuz Benzer, avukatlar ve stajyerler katıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen seminer öncesi konuşan Başkan Er, baronun imkanlarından ilçelerde görev yapan avukatların da eşit şekilde faydalanması için çabaladıklarını ifade ederek, “Mesleğin ve meslektaşlarının hizmetine odaklanmış bir baro olarak, yoğun eğitim programları düzenliyoruz. Anamur ve Silifke’de düzenlemiş olduğumuz seminerden, diğer ilçelerde görev yapan avukatlarımızın da faydalanmasına olanak sağladık. Avukatlar olarak kendimizi sürekli geliştirmek, bilgilerimizi yenilemek zorundayız. İçel Barosu olarak, Türkiye’de alanında uzman eğitimcileri konuk ederek, meslektaşlarımızın mesleki bilgilerini güçlendirmeye katkı sağlıyoruz. Eğitim şart diyerek, eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos, ‘Boşanma ve Mal Rejimleri’ konulu sunumunda, Türkiye’de en sık açılan dava türlerinden birisinin boşanma davaları olduğunu belirterek, açılan davaların detaylarına bakıldığında ise mal paylaşımının en öncelikli sorun olarak öne çıktığını söyledi.



Türkiye’de boşanma ile biten evlilik sayısının her yıl daha da arttığını ve bununla birlikte, boşanmalarda mal paylaşımları sorununun da attığına dikkat çeken Aydos, mal rejiminin türleri, mal rejimi sözleşmesi, mal rejimlerinin mirasa etkisi, ortak malların paylaşımı, edinilmiş mallara eklenecek değerler, mal rejiminin nasıl sona ereceği, mal ayrılığı rejimi, mal ortaklığı gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Seminer sonunda Başkan Er, Doç. Dr. Aydos’a teşekkür plaketi takdim ederek, seminere katılan avukatlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA