Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na Ziyaret

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için bir günlük gelirlerini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan özel halk otobüsü kooperatifleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Karaosmanoğlu, bir günlük kazançları olan 61 bin lirayı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerindeki özel halk otobüsü kooperatiflerine teşekkür ederek, yapılan davranışın herkese örnek olduğunu kaydetti.

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla FETÖ terör örgütüne geçit verilmediğine işaret eden Karaosmanoğlu, "Milletimiz, vatansever askerimiz ve emniyet güçlerimiz ay yıldızlı bayrağımızın inmemesini ve ezanlarımızın dinmemesini sağladı. Bugün bir kez daha mazlumların yaralarını sarıyoruz. Afrin'de yaşayan kardeşlerimizi zulümden kurtarıyoruz." diye konuştu.

Karaosmanoğlu, Türkiye'deki 81 milyon vatandaşın tek bir özlemi olduğuna işaret ederek, yaptıkları hizmetlerle her bölgeye eşit bir şekilde davrandıklarını söyledi.

Ayrılık siyaseti ile değil, birlik siyaseti ile hareket ettiklerine vurgu yapan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin özlemi birlik ve kardeşliktir. Şunu da ifade etmeliyim ki biriz, beraberiz, kardeşiz ve birlikte Türkiyeyiz. Bugün Afrin'de süren operasyon Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek içindir. Fırat Kalkanı Harekatı ile oluşturulan güvenli bölgelerde olduğu gibi inşallah Afrin de teröristlerden temizleyip asıl sahipleri olan Araplara, Kürtlere, Türkmenlere, zulüm gören kardeşlerimize teslim edilecektir. Ülkemizin terörle mücadelesi kararlılıkla devam etmektedir. Ülkemize yönelen tehdit nereden gelirse gelsin devletimiz orasını hedef alacaktır. Türkiye'nin terörle mücadelesi en meşru hakkıdır."

Kaynak: AA