Kütahya'da Okuma Yazma Seferberliği

Kütahya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında çalışmalara başlandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Seferberlik Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Nayir, burada yaptığı konuşmada, okuma yazma seferberliği kapsamında ilk dönem kurslarının 5 Mart'ta başlayacağını dile getirerek, alınan karar gereği ülkemizdeki okuma yazma seviyesini daha iyiye, daha yüksek rakamlara çıkarmak için bir seferberlik çalışması programı başlatıldığını söyledi.

Kütahya'nın seferberlik çalışmasından başarıyla çıkması gerektiğini belirten Nayir, şunları kaydetti:

"Halk Eğitim Merkezi'nde bir kurs açmak için belli bir kursiyer sayısına ulaşma şartı vardır. Ancak okuma yazma kurslarında böyle bir durum söz konusu değil. Okuma yazma kursu için bir kişi dahi müracaat etse biz, okuma yazma kursu açmakla kendimizi görevli görüyoruz. Okuma yazma seferberliğinin sekreterya görevini, ön hazırlıkları ve devamını her ne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü sağlayacaksa da diğer kurumlarımıza ve diğer dinamiklere de düşen görevler var. Bu sebeple Kütahya'mıza yakışır bir tarzda bu faaliyetten de başarılı olarak çıkmak durumundayız.”

İl Milli Eğitim Müdürü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Celal Boztepe de okuma yazma seferberliği kapsamında planlanan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Boztepe, okuma yazma kurslarının 1'inci ve 2'nci kademe olarak uygulanacağını, okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1'inci Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursları'na katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2'nci Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursları'na yönlendirilmelerinin amaçlandığını kaydetti.

TÜİK verilerine göre Kütahya genelindeki 6 yaşından büyük olan bireylerden okuryazar oranının yüzde 97,60 olduğu, okuma yazma bilmeyenlerin oranın ise yüzde 2,40 olarak tespit edildiği bildirildi.

Okuma yazma seferberliği kapsamında Kütahya il genelinde yapılan alan taramasında okuma yazma bilmeyen kişi sayısının 517 olduğu belirtildi.

Kaynak: AA