Cumhuriyet'in 95'İnci Yıldönümünde Atatürk İçin Şarkılar Söylendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla Büyükçekmece’de balo düzenlendi. Baloda sahne alan ünlü sanatçı Suat Suna, vatandaşlarla birlikte Atatürk için yazılan eserleri seslendirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla Büyükçekmece’de balo düzenlendi.

Baloda vatandaşlar İzmir Marşı’nı söyleyerek ellerindeki Türk Bayraklarını salladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kürsüye geçerek konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından program Profesör Emre Kongar, Atatürk konulu söyleşisi ile program devam etti. Söyleşi sonunda ise Başkan Akgün, Kongar’a çiçek ve Mimar Sinan Köprüsü’nün maketini takdim etti.

Cumhuriyet’in 95’inci yıl pastasını Başkan Akgün, protokol ile birlikte kestikten sonra vals gösterisi sunuldu. Ardından ise ünlü sanatçı Suat Suna sahne alarak Atatürk hakkında yazılmış şarkıları seslendirdi. Vatandaşların da eşlik ettiği gecede şarkılar coşkuyla söylendi.

“Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlu olsun”

Cumhuriyetin 95’inci yıldönümünü kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “95 yıl önce yine bir Pazar günü Yüce Türk milletinin en büyük önderi kahraman, devlet adamı, bilim adamı, düşünür; hepsini kendi bünyesinde toplamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Arkadaşlar yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” der. 95 yıl önce yine bugünkü olduğu gibi bir Pazar günüydü. O nedenle Yüce Türk milletinin en muhteşem günü 95 yıl önceki o Pazar günüdür. Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA