Engelliler Derneği, Çağla Şıkel Hakkındaki Suç Duyurusunu Geri Çekti

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, televizyon programı sunucusu Çağla Şıkel hakkında "engellilere yönelik hakaret içerikli sözler kullandığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Ağrı İl Engelliler Meclisi ve Doğubayazıt Yaşama Sevinci Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçi, şikayetini geri çekti.

Engelliler Derneği, Çağla Şıkel Hakkındaki Suç Duyurusunu Geri Çekti


Topçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli medya organlarında yer alan haberlerde Şıkel'in engellilerden özür dilediğini öğrendikten sonra Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunu geri çektiklerini söyledi.

Şıkel'in özür dileyerek erdemli bir davranışta bulunduğunu ifade eden Topçi, "Belki o sözleri kötü niyetle söylemedi ama bu sözler her yerde kullanılacak sözler değildi. Özür dilemek de bir erdemdir. Çağla Hanım da büyük bir erdemlik örneği gösterdi." dedi.

Topçi, yaklaşık iki hafta önce Fox Tv'de yayınlanan "Çağla ile Yeni Bir Güne" isimli programda, Şıkel'in "körler sağırlar birbirini ağırlar" dediğini ileri sürerek, "engellilere yönelik hakaret içerikli sözler kullandığı" iddiasıyla programın sunucusu Şıkel hakkında Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi vermişti.

Kaynak: AA